Midsommar – roligt (nästan) hela tiden

I tisdags var jag på ly*****träning igen med Syrran. Hon hade bakat leverkaka, och du – jag gör vad som helst för den! Att det gick extra bra var såklart inte bara för leverkakan – vi börjar bli bra nu. Syrran börjar fatta vad hon ska göra. Bra! På onsdagen var det dags för patrullhundträning. Fast det inte var söndag alltså?! Ja, inte mig emot!

På torsdagen åkte vi till ön, husse, Syrran, Storbrorsan och valparna. Vi tränade ”Hopp – sitt”. Se vilken fin kontakt Syrran har nu:

Hopp - Sitt!

Hopp – Sitt!

Lite senare kom familjen VikTott och deras två valpar. Ja, vi blev kära, LillZäta och jag. Han är så söt och liten och avgudande. Mot mig. Han kastar pinnar och bollar och kramas. Det var jätteroligt. Sen, på kvällen, kom matte. Så. Flocken var perfekt. Alla sov kvar.

På fredagen var det Midsommar. Det betyder att halva flocken går och tittar på några grodor (vad då? Vi har grodor, till och med paddor, här?!) och jag får vara hemma med husse och matte?! Missnöjd. Men sen kom de och vi hade en jätteskön kväll. Tillsammans. Det viktigaste ordet – tillsammans. Matte la ett långt spår och det är jättekul med spår men… Man är ju inte tillsammans. Jag ville bara hem, jag. Fast jag tog hem leksaken i alla fall, för man får ju inte slarva bort viktiga saker. Det får man inte.

På lördagen var vi alla lite trötta, larvade runt i myskläder och käkade rester. Och vilka rester sen! Mums! Pappa VikTott är kock. Säger inget mer. (*slurp*) Matte la ett spår och Syrran och jag skulle gå det. Men jag ville helst hem till flocken. Tänk om de skulle åkt när jag kom! Jag skyndade mig tillbaka, snodde till mig slutgrejen och s p r a n g ner till lillZäta. Han var kvar! Sen började de spela skitspelet. Det heter kubb och är bara till för tvåbeningar förklarade matte. ”Lägg av” ropade jag. ”De gör ju fel – de ska gå på kungen, ju!”. De var skitdåliga och jag fick inte vara med. Matte, som ju är usel på att kasta saker åt ett bestämt håll, var inte med på kubb, utan hängde med mig men det räckte liksom inte. Mamma VikTott hängde med mig. Det räckte inte heller.

Kubb - skitspel för tvåbeningar

Kubb – skitspel för tvåbeningar

Hittade i alla fall en god vätskestation.

Vatten, tack!

Vatten, tack!

Idag har alla utom vi åkt hem. I ärlighetens namn är det lite skönt. Gäster och fisk luktar på tredje dagen sägs det ju, säkert inte för inte. Nu vilar vi bara.

Midsommarhunden är helt slut

Midsommarhunden är helt slut

Nästa år ska jag banne mig inspektera de där grodorna. Det ska jag.

Over and out

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.