Det var en dag i juni…

Vet du, jag har hittat en jättekul, ny lek! När man är i (dumma) lägenheten och går ut på promenad – se till att kolla i alla buskar och snår. Alltid. Hela tiden! Det finns små roliga, illerkvicka varelser därinne. De är pälsiga och har lång, rolig svans som ringlar och de springer skitfort! Nån dag ska jag fånga en. Kanske får jag ta hem den och leka med? Matte vrålar ”GE FAN I RÅTTORNA!” och jag tror det betyder ”HEJA! HEJA!”

Annars har vi det som vanligt på morgonpromenaden, med den skillnaden att man måste stanna och stanna och stanna för matte har också börjat lukta. Inte på marken där de spännande nyheterna finns, utan på buskar och träd. Helt obegripligt beteende?! Vet nån hur jag kan laga henne?

Härtill var jag nödd och tvungen! ("Åh! Kommissarien och konvaljerna" pep matte förtjust. Bah!)

Härtill var jag nödd och tvungen!
(”Åh! Kommissarien och konvaljerna” pep matte förtjust. Bah!)

En inte så dum sak i (dumma) lägenheten är att det finns en balkong. Där kan man stå och roa sig med att titta på allt och alla. Snälla människor kommer förbi och pratar. Då viftar jag artigt på svansen. Hundar går förbi med sina människor. Då biter jag mig i tungan, för om man skäller på balkongen åker man in. Jag är jätteduktig. Nästan jämt. Men ibland går det inte. Då måste jag bara säga ”Jag är mycket högre upp, ha ha ha!” Sen går jag in. Själv.

Tjena tjena mittbena

Tjena tjena mittbena

Over and out

Ps Snart kommer Lillbrorsan. Undrar om han blir besviken hur det ser ut där han ska bo? Vad tror du? Så här bor han nu.

Så här bor Lillbrorsan just nu

Så här bor Lillbrorsan just nu

 

3 tankar kring ”Det var en dag i juni…

    1. Kommissarien Inläggsförfattare

      Eh… Öh… Tror du? På min balkong? Nä… Jag hoppas att det är på det där andra stället där det finns fler fyrbeningar. Men jag vet inte!

      Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.