Ibland får man gå in och öva saker

Jag har så mycket att träna, att göra. Igår skulle jag på hundmötesträff. Matte tycker att jag är lite stökig när jag måste tjoa till alla andra hundar vi möter, lägga mig i och så – hon fattar inte att om man är patrullhund ska man patrullera och det gör jag! Hon säger att man måste skilja på jobb och fritid. (Vad är fritid? Svar till kommissarien@kommissariekallax.se Bäst svar vinner ett grisöra.)

Det var ett jäkla väder igår kväll, det blåste småspik och var kallt som sjutton. Gissa att jag blev förvånad när vi gick i n i ett hus?! Jomen, de hade en träningsplan inomhus! Och det var fullt med godis, saker och små soffor och sånt, som hundar fick vara i. Så lyxigt!

20140113-070551.jpg
Lokalen, innan alla mysiga grejer kom in

Vi var tre stycken som tydligen inte kunde uppföra oss; jag, en pytteliten tjej och en gigantisk kille. (Chihuahua och Grand Danois – mattes kommentar.) Och så var det de där två tjejerna som har stället. Jag har träffat dem förr. De tycker att jag är jättefin och bra. Jag tycker detsamma. Och de är inte så dumma heller, förresten.

Vi höll på i två-och-en-halv timme! Det gick jättebra. Jag fick bara spunk efter halvtid, för det var inte så mycket man kunde göra faktiskt. Då blir det trååååkigt. Då försöker jag starta nåt. Jag måste träna på passivitet säger matte. (Vad är passivitet? Svar till… Äh, svara inte. Det låter skittrist.) På det hela taget var jag jätteduktig sa alla.

Jag tror att de menar att jag inte ska prata med främmande hundar. Kanske. Fast varför säger de inte de i så fall? Hm.

Over and out

2 tankar kring ”Ibland får man gå in och öva saker

 1. Turi

  Vaddå ett grisöra? Vem får resten av grisen? Var den lycklig? Innan den blev av med örat? Vad var frågan?,,,,, jo, fritid… ja, det är när man inte måste hålla koll på om det kommer nån och när man inte måste leda hästpromenader… den där tiden som är mest tråkig men ganska mysig ibland… så har jag fattat det i alla fall. Förklara det där med grisen nu!
  Ska vi ses snart?
  /Den röda o söta

  Svara
  1. Kommissarien Inläggsförfattare

   Eh… Hålla koll måste man ju alltid göra? Grisen var god. Och glad. Ja, vi ses! Snart hoppas jag. Voff!

   Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.