Ha ha! Jag ser dig nog!

I lördags vad det jobb igen. Vi hoppade in i mattemobilen och åkte långt, långt. Då vet man att det är kul grejer på gång! Jodå – patrullhundträning surru. Vi var inte så många, fyra om jag räknar med chefens kille, men det är precis lagom tycker jag. Syrran var med, det är hon och jag som är liksom. (Matte var också med, men hon ställer mer till det kan man säga.) Det är så roligt när vi ska visa vad vi kan, för jag kan allt! På mitt sätt.

Först gjorde vi ”Pass på”. Det är som kurragömma ungefär; en tant – man kallar dem figge – gömmer sig nånstans. Sen kommer jag och syrran, stannar till, syrran säger ”Pass på” och då jäklar ska jag bevaka hela Södertörn! Man måste skilja på de som gömt sig och de som är hang arounds, alltså skaran som går efter och kollar. Man får inga poäng om man låtsas hitta dem. Jag hittar tanterna i skogen, jag! Min näsa går inte att lura :-).

Sen var det patrullstig. Då går man först igenom containerbyn. Där kan det ligga grejer som man ska säga till att man fattar att de lagt ut nu. Grejer som har legat jättelänge, från en annan dag, ska man inte säga till om. Sen avslutas det alltid med att leta rätt på en figge som irrat bort sig under en gran.

20140113-064006.jpg
Figges utsikt från granen

När vi hade gått patrullstig fick vi lite extraträning med chefen. Vi tränade på liggmarkering. Alltså, när jag hittar grejer är det bäst om jag inte plockar upp dem själv – det kan ju vara saker med pangpang i – utan jag får säga till på annat sätt. Min förra hussekille lärde mig att ligga ner när jag hittade nåt. Det är j ä t t e b r a säger chefen, det är inte många som kan. Så det tränar vi på så jag får bli bäst i klassen. Jag kan bli bäst i klassen säger chefen.

20140113-064423.jpg
Kommissarien ligger. Fast mer slappande än markerande här

Till sist var det dags att städa containerbyn. Alla grejer som tvåbeningarna tappat skulle vevas in. ”Där, där och där!” sa jag till syrran. ”Och där är en figge förresten.” Ja, det kan sitta tvåbeningar i containrar också. De får man inte ta med hem.

Ja, på det hela taget var det en bra dag. En jättebra dag. På lördag ska vi ut igen. För jag ska bli patrullhund! Tjänstehund… Åh!

Over and out

2 tankar kring ”Ha ha! Jag ser dig nog!

  1. Turi

    Ibland undrar jag om du inte får göra roligare saker än jag… Ibland får jag leta efter tuggben, inomhus, det är ju ifos halvkul, men det tar ju slut jättefort, jag hittar dem direkt, min matte är urdålig på att gömma dem!
    /Den röda sötnosen

    Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.