Sjukskriven och helgkurser, jajamensan.

Husse och jag har rehabiliterat mig ute på ön. Jag blev ju sjukskriven 14 dagar så jag har mest tagit det lugnt. Och hållt koll. ”Kolla husse! En s k i t s t o r fyrbening!” ropade jag häromdagen. Den var stor, svart och luktade jättekonstigt. Inte som mattes fyrbeningar. Och den hade som stora skyfflar på huvudet. ”Identifiera er!” skrek jag med min myndigaste stämma. ”Kom HIIIT” ropade husse. Jag hörde att han ville ha lite stöd så jag gick väl dit, jag. Husse sa att det var den största älghannen han sett på ön. Ja ja.

Sen har jag kört hämtservice. Jag har hämtat vedträn från stora högen husse gjort. På mattes parkering. (Matte är skitsur.) Jag hämtade alla mina leksaker till matte. Och så skulle jag hämta tidningen. Blev lite carried away där…

Jamendensattjufast?!

Jamendensattjufast?!

Som tack för hjäpen fick jag dela middag med husse.
Smaka?

Smaka?

Matte ringde och pratade med min veterinär i fredags och jag fick okej! Jag fick hänga med på helgkursen fast jag var sjukskriven. (Oroa dig inte – jag tar inte ut nåt betalt för de dagarna. Det gör jag inte.)
På lördagsmorgonen stack vi ut i skogen, ett gäng. De tappade ut saker hela tiden och vi hämtade in dem. De tappade, vi hämtade… Ja, du fattar. Det heter uppletande.
Uppletande i trollskogen

Uppletande i trollskogen

På kvällen hittade jag ett nytt ställe att vila på.
Vatten, mat och vila på en gång

Vatten, mat och vila på en gång

Vila och mat på samma plätt – vilken kombo! Matte påstod att det var för att jag var trött. Jag hävdar att jag är effektiv.
Idag har vi haft en annan kurs. Vi var många fler, både mattar, hussar och kompisar.
Det här är min sökgrupp för dagen

Det här är min sökgrupp för dagen

Man fick vänta på sin tur.
Snart! Snart är det min tur!

Snart! Snart är det min tur!

Sen var det röj, röj, ögonaböj. Nä, men jag hittade små människor i skogen. Än låg de här, än låg de där. (Ingen slank ner i diket.) Det var så roligt! Och när man hittat en liten människa skulle man ta en sak i munnen och springa till sin matte. Sen skulle man springa till människan igen. Jag sprang lite försiktigt, för jag är ju sjukskriven, men jag hittade alla jag skulle hitta.
Sista fikan med gänget

Sista fikan med gänget

Sen fikade människorna, och vi kompisar fikade i våra bilar. Sen var jag faktiskt trött.
Nä, jag ska inte sova... Zzz

Nä, jag ska inte sova… Zzz

Matte fattade det och fixade, stoppade om mig och… Vet du, det var jätteskönt.
Nu har jag vilat lite så nu sticker jag till Syrran en stund.
Over and out

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.