Denna vecka – ett liv

Nu blev det en hel veckas uppehåll på bloggen igen. Det är för att jag hänger med husse. Då blir det så. Vi har badad, spelat boll, klippt gräs och kört kottleken. Bland annat. Matte har jobbat. Här kommer en snabb sammanfattning av veckan:

Patrullhundträningen är på gång igen! Hurra! Det är så roligt. Jag tränade först i söndags, sen i torsdags och så igår, lördags. Fatta hur bra jag blir! Vi gör allt möjligt – vi går patrullstig (jag hittar alla figgar, oavsett om det är vind– eller ljudmarkeringar), vi gör konkurrenssök (tvåbeningarna lägger ut tre grunkor var i stora skogsrutan och sen letar vi vovvar. Samtidigt! Nu har jag fattat att man ska ta a l l a saker man hittar, inte bara de som ens egen tvåbening lagt. Smart va?), vi går finfina spår och så gör vi bastjänst. Ja, okej, jag är fortfarande inte så bra på bastjänst. Jamen det är skittråkigt! Man ska sitta fast i ett träd och uppföra sig. Jag har blivit mycket bättre säger de, men Syrran tycker att jag är gnällig. Bah! Sitt där själv säger Kommissarien. Bland alla myggen.

Sen har jag varit på salongen mitt inne i stora stan och miljötränat mig.

Lydnad på salong

Lydnad på salong

Snyggt va? Se sån stil jag har.

Sen körde jag lite bevakning på salongen också. För säkerhets skull.

Schäferbevakning inifrån - och utifrån

Schäferbevakning inifrån – och utifrån

Idag hittade matte på en lek. Eller… Egentligen är det min brorsa Lucky som gör den här leken med sin matte. Fast han har f e m grisar! Det går till så att matten säger ”Hämta grisen”. Då hämtar man en gris. Sen säger matten ”Lägg den där” och pekar. (Jag har inte lärt mig ”Ge grisen mat” ännu, men vi ska jobba på det.) Då lägger jag grisen vid matskålen. Sen får jag hämta nästa gris. Sen sätter vi oss allihop vid matskålen och så lägger matte såna där oemotståndliga levergodisar framför oss alla. Ja, där ska man sitta. Och sitta. Jag kollade in de andra två. De verkade ofarliga. Då smög jag mig på först den enes och sen den andres godis. Glufs! Ingen sa nåt. Då tog jag min egna också. Bra utdelning. Matte skrattade bara.

Tre små grisar

Tre små grisar

Det där levergodiset? Ja, det är så in i norden gott! Jag skulle kunna göra vad som helst för det.

Mums! Levergodisar - före och efter

Mums! Levergodisar – före och efter

Först gör matte nån sörja. Den är skitgod och jag får slicka skålen! Sen får sörjan vara inne i varma ugnen. Då måste man akta näsan. Sen får man smaka igen, men då är sörjan gobitar. Magiskt. Jag gillar magiskt.

Over and out

3 tankar kring ”Denna vecka – ett liv

 1. lollopersson

  Åh har du bakat godis, det vill jag att min matte också ska göra, har du ett recept till henne? Och du matar grisar – visst är det kul!
  Idag tänkte jag åka med matte på hennes mc men det fick jag inte – hon säger att jag välter maskinen eller kommer att trilla av…..men jag gjorde ett försök ändå, gick nästan….ville ju hänga med henne till jobbet ju….

  Ska du med på sommarläger hos gamlehusse?

  Ha det gott brorsan!

  Svara
  1. Kommissarien Inläggsförfattare

   Jag ska be matte skriva receptet. Det är skitgott! Hon kan kanske få skriva lite på min blogg, så håll ögonen öppna.

   Det var jättekul att mata grisar! Eller… i alla fall att äta upp grisarnas mat sen. Tur att de inte gjorde nåt. Brukar dina grisar också stå still?

   Jag har sett en kille som får åka i sidovagn på sin husses mc. Kan du få en sån, då?

   Sommarlägret… Jag vill jättegärna men matte säger att jag är så ohyfsad med andra hundar ännu. Bara för att jag vill snacka lite… Ska ni dit? Matte vill också träffa er så jag kanske kan övertala henne. Håll tassarna!

   Svara
   1. lollopersson

    Tack för receptet, nu ska jag hjälpa matte. Det gör jag med det mesta fast hon inte alltid förstår det.
    Visst är det kul att mata grisar, jag älskar mina grisar och om de inte står stilla får du buffa på dem, det är du som bestämmer över dem, eller om det är matte till slut ändå vet inte riktigt där….

    Sidovagn vore ju toppen, det ska jag be matte skaffa, jag vill ju följa med henne överallt.

    Ska skvallra lite och våra systrar låter värre än både dig och mig…..jag lovar, så säg det till matte att vi är rätt tysta jämfört med syrrorna. Matte har inte bestämt vilken dag vi åker dit ännu men vi tar nog en tur. Och blir det stökigt kan du ju ta med dig husse o matte till min sjö så är vi där och låter såååå mycket vi vill….

    Sköt om dig brorsan – vi hörs!

    Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.