En baddag – ingen dålig dag

Det blev varmt som matte trodde så vi ordnade vattenlek i trädgården. Först hängde matte upp vattenslangen i äppelträdet. Jag hoppade som en galning efter den. ”Gå bort!” sa matte. Det visade sig att hon använde vattenslangen för att fylla min pool.

Min bassäng

Min bassäng

Sen kopplade matte in slangen i en skvättspridare (ja, inte vet jag vad de heter – jag är en hund!). Den pyste och snurrade runt och var jätterolig tills jag delade på den. Sen bara låg den där på gräsmattan. Jag gick och hämtade en boll istället. Om man släpper ner bollen i båtbassängen kan man hämta den hur många gånger som helst. Och det plaskar jättekul när den landar.

Bollen ska också bada

Bollen ska också bada

Man släpper den med ett ordentligt plask…

Kan jag dyka efter den

Kan jag dyka efter den

… fixerar den med blicken så den ligger still…

Å dyker ner och hämtar upp den

Å dyker ner och hämtar upp den

… så kan man dyka ner och hämta upp den. Sen måste man nysa och frusta lite. Repetera hela flödet valfria steg. Kalasroligt!

Over and out

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.