Min Syrra! Var är min Syrra?

Hej. Min Syrra är inte tillsammans med mig något just nu. Åh, så jag saknar henne! Men igår, då jäklar. Vilken höjdarkväll det blev.

Först kom matte. ”Matte! Matte! Matte!” hann jag säga innan jag kom på att ibland blir det inte så lyckat när jag blir så där tokglad. Jag råkar ut för lite otur. Igår hade jag bara tur, som tur var. Vi hoppade in i mattes bil och åkte till… Syrran!

Jajamensan – Syrran och Storbrorsan var där. Valparna var där. Husse och matte var där. Jag var lycklig! Vi åt middag ihop och jag fick ett jättefint porträtt av lilla valpen.

20140517-103141.jpg
Ett jättefint punkarhundsporträtt
Jag fick lila tuppkam som står rakt upp. Som en riktig punkare! Det är jag glad för.

Sen var det nåt mankemang med Syrrans bil, så vi gick ner i garaget. Du, gissa hur kul man kan ha i ett garage! Först körde vi ”Marsch”, Syrran, matte och jag. Jag sprang så fort jag orkade mellan dem, och sen satte jag mig sådär klistrad vid nåns ben och tittade dem djupt, djupt i ögonen. Det kallas ”fot”. Sen, plötsligt, var matte borta?! Hur kan små tanter försvinna sådär i ett ögonblick? Syrran skickade iväg mig att leta rätt på henne. Det var lite svårt, för de lämnar inte så många spår efter sig sådär i ett garage med blanka, hala golv. Men jag hittade henne! Hon låg och tryckte bakom en bil. Vi skuttade lite tillsammans, och sen stelnade matte till. Vi stannade upp, tittade runt oss. Vad? Vad?! ”Leta!” sa matte med mystisk röst. ”Aj aj, Kapten” svarade jag och skred till verket. Jag visste ju inte vad jag letade efter, så jag var lugn och metodisk. Gick igenom alla bilar, luktade noga under kläderna på en motorcykel som stod där i full pyamas. Jag nosade här, jag nosade där, och i en hörna hittade jag… En Syrra! Jippie! Sen var jag så trött, så trött så jag gärna ville åka hem.

Idag ska Syrran tillbaka till det där stället hon håller till på. Hon går en kurs för att jag ska få bli patrullhund, den är hela t v å veckor! Tur att jag fick pussa lite på henne sådär i halvtid. Vill du se en bild på hur hon ser ut på sin kurs, förresten?

20140517-103907.jpg
Min fina Syrra i full mundering
Som tur är så är hon lika knäpp som jag och matte som du ser. Jag hoppas att veckan går j ä t t e f o r t så vi kan fortsätta träna som vanligt.

Over and out

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.