Patrullhund om våren

Idag har vi tränat med nyaChefen. Även Chefen och nästanChefen var med – det var roligt. Vi började med att Syrran och matte preppade. De var borta en lång stund. Sen skulle vi ha en timmes liggetid. Ja, inte var det jag som skulle ligga en timme utan nåt annat. Till sist (!) var det min tur! Jag var taggad! Jäklar, vad jag var taggad! Och det var min bästa – spår! Jag for över stock och sten och efter ca 200 meter hittade jag en grunka. Äsch. Var det redan slut? Men döm om min förvåning – och glädje – när Syrran skickade ut mig en gång till! Och igen. Och igen! Jag sökte en hel mattebokstav, ett helt M. I varje spets låg en grej. Jag tog ettan och tvåan men trean tyckte jag att de kunde ta själva. Där nöjde jag mig med att visa spetsen för tvåbeningarna. När jag hittade min kong visste jag att det var slut. Phu! Var jag trött eller var jag trött? Jag dök ner i en vattenpöl och svalkade mig lite och sen var det inte utan att jag var glad att få skutta in i bilen igen och kvarta lite.
(Jag hittade lite grejer på vägen. Eller… Syrran hittade:

20140322-230449.jpg
Fynd på en brottsplats?

20140322-230459.jpg
Mer fynd på brottsplatsen)

Innan vi åkte hem var det dags för patrullstig med ljudmarkering. Jag fick gå med Chefen. Först gick vi fram och tillbaka utan att det var ett liv. På tredje streckan var det ett (jäkla) liv. ”Där! Där! Där!” sa jag till Chefen. Han tog det lite lugnt så jag insåg att nu låg allt ansvar på mig. Jag la i min overdrive och tog både mig och Chefen ut mot en gran som lät misstänkt. Chefen var lite osmidig och bromsade oss hela tiden men jag låg i. Det är tungt att dra fram med en Chef i släptåg en till sist lyckade jag. Och se, vad hittade jag då? Matte och en kille! Ha ha! För jag är bäst, bäst, bäst! Sa matte också. Chefen var alldeles genomsvettig och trött när vi kom fram. Jag undrar varför… Jag hade ju dragit honom nästan hela vägen?! Jag är nog inte bara patrullhund, utan även draghund? Mångsidig, det är jag i alla fall.

I morgon håller vi tassarna för Brorsan – han gör inträdesprovet som patrullhund hemma hos sig. Tar de inte med honom är de korkade. Krogstorps vovvar är ju oslagbara!

Over and out

2 tankar kring ”Patrullhund om våren

 1. lollopersson

  Tjenare brorsan, tack för att du höll tassarna – jag blev godkänd!! Nu får vi hålla tassarna lite till då det inte har beslutats om hur många platser det finns till oss fyrfotingar – men vi får veta det i veckan – sedan blir det fullt ös säger matte, jag måste lära mig massor! Jag bara gled fram på fältet igår – alla kollade på mig – det gillar jag!
  Men jag fick göra en hel del konstiga saker, fastbunden vid ett träd utan matte en låååång stund, det var bara en massa grönklädda tvåfotingar som var hos mig. Men jag försökte att inte prata för det fick man inte (men massa andra pratade hela tiden). Man skulle gå på en stig och det gjorde jag och matte – fort!! Lite för fort antagligen….men…men….varför gå sakta och släpa sig fram?
  Jag var lite trött efter provet men när jag kom hem fick jag åka med till skogen för att slänga pinnar och ris som matte, husse och jag har släpat ihop. Och när vi var i skogen så fick jag bada också – häääärligt! Jag och matte busade i skogen det var kul att bara få busa runt!

  Sköt om dig brorsan – nu ska vi bli bästa patrullhundar!

  Svara
  1. Kommissarien Inläggsförfattare

   Jaaaaa! Bra jobbat, brorsan! Ja, det där med att sitta i ett träd, det vete tusan vad det är bra för. Jag ropar alltid på de andra, på matte, på ekorrarna, ja, på allt jag kan hitta. Skittråkigt! Gå på stig, visst är det kul? Speciellt när de gömmer sig inne i skogen och man får springa fort, fort till dem! Ja, man måste göra det snabbt – men det fattar inte tvåbeningarna, liksom.
   Nu får vi bara hoppas att jag också kommer med. Sen jäklar!

   Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.