När husse är borta dansar vi på borden

Nu är det matte och jag som hänger lite. Och Syrran. Husse är i det där andra landet. Husse, när får jag komma och se var du är när du inte är här?

Igår hämtade Syrran mig i en annan bil än vanligt. Det var en sån som jag åkte i när jag var med polisen. Jag hoppade in när hon knappt hunnit öppnat bakluckan – tänkte att vi kanske var på utryckning men vi skulle bara hem till valparna. Det var nån som kört in i Syrrans vanliga bil så hon hade en annan medan bilen är hos veterinären. Störtskön hyrbil har hon i alla fall.

Idag har jag hängt med matte. Och varit e n s a m. Flera timmar! Matte hade nog lite dåligt samvete, för vi åkte till Klubben direkt när hon kom hem. Då blev det minirutor och spår. Ganska kul men lite för lätt. Jag behöver en utmaning! (Patrullhunds)Chefen – du måste sluta OSa och köra träning nu snart!

Efter klubben jobbade vi hemma en stund och sen åkte vi till den lilla rödhåriga och fyrbeningarna. Jag var jätteduktig! Den lilla rödhåriga ville inte gå ut (?!) så matte och jag gick själva och gjorde ordning i stallet. Sen gick vi upp och frågade om hon inte hade ändrat sig. Det hade hon inte. Då gick matte för att hämta in fyrbeningarna. Jag får vänta på andra sidan grinden så att jag inte gör mig illa eller nåt. Sen så kom den lilla rödhåriga och hennes matte äntligen ut. Kul! När fyrbeningarna är inom lås och bom får vi hundar komma in i stallet. Men man får inte gå in i fyrbeningarnas små rum. Och så får man inte gå ut på vägen. Vi skötte oss jättebra. Mattarna och fyrbeningarna går alltid till sandplatsen som de går runt på. Jag satte mig på ena långsidan och väntade och kollade på dem. Det ser helt planlöst ut (kommer du ihåg – mattarna s i t t e r på fyrbeningarna?!) men om man tittar noga kan man se ett mönster. Plötsligt såg jag – mattes fyrbening använde inte höger bak som han borde. Jag ropade till matte, men hon fattade nog inte för hon sa ”Tyst på dig! Man får INTE skälla när vi är på ridbanan!”. ”Skyll dig själv då” sa jag. ”Då får han väl gå sådär illa.” Vill hon inte ha hjälp slipper hon. Tills sist såg det ut som hon fick ordning på alla tassarna i alla fall. ”Det var väl på tiden” muttrade jag lite syrligt.

Sen åkte vi till Syrran. Jag ska få sova över :-). Jätteroligt, men det är lite tråkigt att inte matte också är kvar. Jag tycker väldigt mycket om min matte just nu. Och så vill jag att vi alla ska vara tillsammans. Tillsammans… Mmm…

Over and out

2 tankar kring ”När husse är borta dansar vi på borden

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.