Vi har gått över till veckorapportering?!

Det har varit en vecka med husse – en vecka med killhäng. Då är vi på ön och gör… killsaker (ja, lilla rödhårigas matte – min matte kan läsa. Jag har förstått det nu. Så jag säger inte vad vi gör. Bra va?). Vad vi inte gör är bloggar. Vi är liksom analoga.

På fredagen kom vi tillbaka till stan. Jag skulle till tant doktorn igen. Nu har jag fått min tredje allergispruta. Man ska ta dem varannan vecka. Det tar bara 7-12 månader tills det börjar funka. Vi vill inte räkna. Jag var jätteduktig hur som helst (gick bara på bakbenen när de inte flyttade på en liten tax i tid).

På kvällen var det träning. Inomhusträning såklart – det regnade ju ute, he he. Vi kom inte sist den här gången, utan jag var faktiskt i klassrummet när den lilla vita gläfsisen kom. Iddes inte bry mig – vi hade ju både boll och köttbullar. Vi gjorde jättekul grejer! Allra först av alla fick matte och jag visa vad vi tränat på. Matte försöker få mig att snurra (hon är lite puckad, för hon säger ju inte vad jag ska göra – hon bara liksom vispar med handen i luften…) och så ska jag sätta mig snyggt mellan hennes ben. Å så ska jag gå slalom mellan hennes ben med. Nån slags freestyle-början påstår hon. Jag ålar runt lite så blir hon glad. Alla andra vovvar och mattar blev också glada när vi visade, och så gjorde de som vi. Jättekul! Sen gjorde de saker som vi skulle göra. Ganska kul. Sen tog de fram en j ä t t e s t o r boll. Jag menar verkligen j ä t t e s t o r! Pilatesboll gigantus hette den. Jag skulle prova att balansera på den. Matte tramsade och sa att jag skulle sätta upp framtassarna. ”Okej” sa jag. ”Sen då?” Hon verkade inte ha en plan. Husse är mer rejäl. Han sa ”Hopp opp!” Aha! Jag ska upp på den. ”Jajamensan” sa jag och tog ett skutt upp. Så satt jag liksom uppe på bollen. Jättekul! Jag såg ner på alla andra. ”Ooo” susade det i lokalen. Cirkusschäfer, det är jag det. Säg bara tydligt och ordentligt vad jag ska göra. Så hoppade jag ner. Sen skulle jag stå på husse. Först fick jag hoppa upp på en stol och sätta mig. Sen satte jag tassarna på husses axlar och så balanserade vi. ”Wohoo!” ropade jag till de andra. ”Jag är on top of the World liksom!” Sen gjorde jag samma på matte. Man kan liksom hänga på sin familj. Inte hänga med, utan hänga på. Det gjorde jag. Sen hoppade jag upp på bollen igen. Sen smakade jag på bollen. Sen blev bollen jätteliten. Matte suckade och gick och pratade ”försonligt” med en av ledarflickorna. Det kan ha kostat pengar. Kanske. Oftast är det inte bra. På slutet kom en av kursarna inskuttandes i koppel utan tvåbening med. Och den lilla vita gläfsisen hängde på. Vi viftade på svansarna åt varandra. Jag sa ingenting. INGENTING! Fattr’u vilken bedrift? Sen åkte vi hem. Det är kul på kurs. På kvällen var jag trött och ville bara hålla tass.

Hålla tassen

Lite trött och vill bara hålla tass

På lördagen var patrullhundträningen inställd nu igen. Jäkla OS! Matte tog mig på morgonpromenad. Jag morsade på alla vi träffade. ”Tjena, små fjantar!” ropade jag till två små dammtussar. Matte blev irriterad. Så hälsade vi på fåren. Då sa jag inget, för det får man inte. ”Bäää” sa fårskallarna. Jag tittade lite nådigt på dem och viftade på svansen. Sen gick vi förbi en annan liten tuss. ”Får du ingen mat, ha, ha ha?!” ropade jag försmädligt (vad nu det betyder. Kul ord i alla fall.) ”Truten!” väste matte mellan sammanbitna tänder. Sen gick vi till ”nya” skogen vi hittat. Jag balanserade på stenar, hoppade över stockar och uppförde mig jättebra. På hemvägen höll vi på att möta en stor, fin kompis men matte fegade och vek av 90 grader på annan väg. Jag tittade lite åt kompisen men hängde med matte. Tyst och trist var jag. Tills vi kom upp på berget. ”VAD LEKER NI DÅ?” ropade jag. Ganska högt för de var långt borta. ”Ameh… Det var ju så nära att bli rätt” väste matte. Jag var nöjd. Sen åkte vi och shoppade. ”Denna promenad tarvar dyra saker” pustade matte. På kvällen skulle matte till fyrbeningarna. Jag hängde inte med. Husse och jag hade lördagsmys istället. Matte var glad och lortig när hon kom hem. Bra.

Idag är det söndag. Matte var borta nånstans på morgonen och när hon kom hem blev det en jäkla rush. Jag skulle duscha (söndag, jä-la söndag), det skulle dammsugas och torkas golv så jag inte kliar mig så mycket. Det skulle slås in paket och så skulle vi vara snygga. Aha! Stora valpen fyller år i morgon så vi skulle på kalas. Kalas! Jag älskar kalas! Alla var där! Syrran, storbrorsan och valparna såklart. Valpfarfar och hans tjej. (Hon fick klappa min rumpa. Då blev hon glad.) Så kom långa Fillenkillen, Kussesin och deras valpar. Den minsta luktade jättekul. Kussesin luktade liksom likadant. Jag pussade på dem.

Blixtsnabb bebispuss

Blixtsnabb bebispuss

Sen kom Lilla moster och Långa morbrorn. Och lilla mormor! Jag fick ligga på schäslongen och vänta innan jag fick hälsa, för annars skulle jag välta dem sa matte. Jag höll mig. Nästan hela tiden. Jag välte dem bara lite, lite. Å vad det var roligt. Jag vill att vi alltid ska vara tillsammans, allihop. När jag kom hem åt jag upp en pipboll. Nu måste jag sova, för det är en dag i morgon också. (Ja, matte, hur skulle det annars vara?!) Jag tror att jag ska till Syrran imorrn. Kanske. Jag hoppas…

Over and out

 

3 tankar kring ”Vi har gått över till veckorapportering?!

 1. kommissariekallax

  Tjena brorsan! Kom hit så leker vi med mattes pilatesboll. Den är inte lika stor som den på kursen, men kan nog bli kul ändå. Sen, när vi har punkat den, kan vi åka och patrullhundträna. Å, det skulle vara jättekul!

  Du, jag gör saker jag ångrar v a r e n d a dag! ”Oj! Det var inte meningen” eller ”Nämen! Nu blev det lite fel!” är bland det första jag säger på morgonen. Fast äta upp sitt täcke… Nädu brorsan, vi biter väl bara sönder bollar, leksaker, ben å koppel å sånt? Vad är det för boll du har som inte kan gå sönder förresten undrar matte. Varför ska isen ha en boll undrar jag?! Jättetaskigt och jättekonstigt. Jag skulle också vilja åka fyrhjuling och springa på isen. Jag har aldrig sprungit på isen. Det verkar jättekul!

  Brand! Eld är obra. Mycket obra. Har det hänt nyss? Var du rädd? Gjorde det ont? Stackars, stackars dig och din husse å matte! Fast det är bra med ny hage. Att du har en helt egen hage – det är ballt! På ön har jag en jättestor hage fast utan staket runt, så jag kan inte springa som jag vill. Och eftersom jag springer upp på vägen och morsar på alla just nu måste jag ha snöre på i min hage. Jag ska be om staket. Och fyrhjuling. Och boll som håller i evighet. Men ingen brand. Absolut ingen brand! Brrr…

  Sköt om dig. Hörs snart.

  Svara
  1. lollopersson

   Matte hjälpte mig att hitta detta så kan du kolla hur kul man kan ha med evighetsbollen – http://www.youtube.com/watch?v=M9FHQy2wDck
   haromi.se säljer bollen visst så nu är den påväg till mig igen. Den simmar jag efter i sjön eller springer efter i skogen eller bara myser med.

   Du skulle gilla att bada med mig, igår gnagde jag på isen så det sa brak och sprang sedan på den – plums trillade jag i, men jag blev bara blöt upp till magen, det är inte djupt där jag är bara kul. Matte sa att jag fick inte gå längre ut för hon ville inte bada. Badkruka är hon – jag hade ju gärna simmat en bit….

   Branden var förra våren och jag var ensam hemma då matte och husse var iväg på jobb. Men många grannar kom om räddade saker samt mig. Röken kom in i min hage och sedan tog mitt trästaket eld och brann upp, tio brandmän spolade vatten på huset där vi bor och på min altan där jag har mina grejor. Matte och husse kom jättefort och matte kom och hämtade mig ifrån grannens hus där jag fick vara tills branden lugnat sig och jag fick komma hem igen. Men jag haltade mycket så jag fick åka till doktorn dagen efter. Det vill jag inte vara med om igen – usch och fy.

   Du får önska dig bollen i vår-bus-present!
   Brorsan

   Svara
 2. lollopersson

  Tjena vad mycket kul du har gjort, det där med bollen tycker jag var extra häftigt, det vill jag också prova. Jag älskar bollar och min favoboll har kommit bort, jag har sökt och sökt och sökt men hittar den inte. Jag brukar ha den när jag åker båt eller leker vid sjön, matte tror att isen har tagit den! Har du hört va, isen? Rackarns is! Men matte säger att hon har beställt en ny men det tar tid för det är en specialboll som jag inte kan göra sönder men den går att tappa bort…hm…

  Jag har hjälpt till med att köra sopor till tippen det var kul, matte tyckte jag var duktig, kanske tyckte hon att jag var för hjälpsam. När vi skulle plocka in alla saker i bilen tyckte inte jag att alla skulle med….lite oense var vi men jag fick ge mig. Fast jag är duktig på att fixa stora saker till att bli mindre och då får mer plats.

  Idag gjorde jag en sak som inte var så jättebra, jag tuggade i mitt eget mystäcke jag har på altanen, nu ångrar jag det lite för det är ju skönt att ligga på och matte blev lite ledsen på mig och sa att nu var jag vuxen och då gör man inte sånt längre…glömde bort mig lite…..solen sken, det var varmt och vår ….jag var lite överglad liksom….kan du också göra sådant som du ångrar?

  Nu skall matte och husse städa min hage efter vintern och snön och då skall jag få busa och leka på annat ställe för jag är för hjälpsam även här säger de. Jag skall få ny hage då min bara är en snabblösning efter en stor brand på vår gård. Mitt staket brann upp som var runt min trädgård – hemskt va? Det var lite ruskigt faktiskt – en granne räddade mig ifrån allt, jag fick åka till doktorn, hade stukat mina skuldror men det gick över med lite medicin.

  Du får lära mig hur man hänger på sin familj, fattar inte riktigt hur jag skal göra men det låter ju kul – sköt om dig brorsan!

  Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.