Morgonpromenad

Det började kalasbra. Vi skulle gå ut ur porten när det kom två snygga rottisar utanför som jag aldrig sett förut. ”TJENA!” ropade jag. ”Schhhh” väste matte. Jag fick lite av vad matte brukar kalla Tourettes och blev tvungen att ropa ”TJENA! TJEEEENA! TJEEEEEEEENA!! TJEEEEEEENA!!!” ”Nämen vad bra” sa matte. ”Nu är hela kvarteret vakna.” Jag tror att hon var lite sur eller nåt. Men vet ni vad kul det ekar i en trappuppgång?! Prova själv, vettja!

Efter det här var jag pigg och glad, pigg och glad. Vi kom ner på stora ängen och vad kom väl där? Två harar! De såg inte mig så de kom skuttandes sådär kul. Jag skuttade också och ropade lite ”HEJ HARARNA! HEJ HARARNA! HEJ HARARNA!” men då blev de först alldeles stela och sen vände de. Jag fick inte hoppa med.

Jag kände nog att matte inte var så nöjd, så jag vände mig till henne och sa ”Fiiiiiin matte, duktig matte”. Då blev hon lite gladare. Sen spårade jag igenom våra förorter. Det hade inte hänt speciellt mycket under natten. Det var något skumt i lilla skogen, så där kunde jag i n t e hålla koll på matte. Hon fick faktiskt klara sig själv. Men vi kom aldrig ikapp vad det nu var som var skumt, för matten hängde inte med i tempot utan sinkade mig hela tiden. Ja, ja, hon får skylla sig själv att vi inte tog dem på bar gärning. Eller nåt.

Jag insåg att jag försummat lilla matten så resten av promenaden smörade jag. Nästan hela tiden. Då får man smaka av matsäcken matte alltid har i fickorna. Bra va? Hur var din morgonpromenad?

Over and out

2 tankar kring ”Morgonpromenad

 1. lollopersson

  Tjenare, har inte haft någon skrivhjälp på några dagar, matte jobbade fredag och lördag – jättetråkigt för då blev det ingen fyrhjuling på kvällen. Men sedan kom hon hem och var förkyld!
  Så då orkade hon inte ut – de är allt taniga. Men det blev god mat på lördag kväll och min tvåbente bror tog mig på en kul promenad där jag mötte grann tjejen men vi fick inte mötas för då kunde det bli små – Luckisar hmmm… så jag och brorsan fick ta en annan väg.

  När vi kom hem så kom en annan kompis förbi så honom snackade jag lite med – kul det var ett tag sedan.
  Och vet du vad de höll på och göra en gång….när Kompisen kom förbi som också är en schäfer med sin husse och skulle prata med min husse så var jag lös och busade runt i mörkret och det gjorde även han så när vi skulle gå in till och de skulle gå hem tog de fel hund!!!!!! Jag hamnade med en helt annan husse som var väldigt barsk mot mig och min matte hittade min kompis inne i huset….så lika är vi inte men tänk om inte matte hade sett detta…jag vill inte bo någon annanstans hjälp tänkte jag….tror att båda hussarna borde kolla synen.

  I söndags orkade faktiskt matte ut på en fyrhjulingstur till sjön, där blev det bus på isen, sedan fick jag leta efter matte och husse i skogen. Vad jag sprang!! Jätteroligt, sedan fick jag varmkorv – mums.
  Idag har vi varit på en låååångsam promenad för matte är fortfarande förkyld så hon orkar inte gå så där fort som är kul. Tur att tvåbensbrorsan kommer hem i eftermiddag….

  Ha en skön tisdag då brorsan!

  Svara
  1. Kommissarien Inläggsförfattare

   Ha ha ha! Du skulle stannat kvar en stund och sett om det gick att få massor med köttbullar eller nåt. Men jag håller med – jag vill inte heller bo nånannanstans! Det här är ett bra hus – jag har ju provat några stycken – så jag skulle nog också bli skraj om matte bytte bort mig! Tur att du kom rätt!

   Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.