Odiladi…

… odiladi, hoppsan en sån dag skulle man vilja skriva.

I morse stack matte och jag fort som blixtar från ön. Vi var visst sena och matte körde som en… Ja, jag skulle ju blivit polis så jag kan inte berätta mer men vi blev bara 5 minuter sena. Vi åkte länge, länge och kom fram vid bommen till… Hundskolan! Det heter väl stridsskolan egentligen, men jag tänker på det som hundskolan. Det är ju där vi tränar för att bli patrullhundar. Just idag gick det inte så bra för oss. Som grupp betraktat alltså. Bommen var olydig och vägrade öppna sig. Sen låste en liten hund in sig i en bil. Utan sin matte men med bilnycklarna. Ett sånt elände – vi fick knacka in rutan. Sen kom två killar förbi och den ene var låssmed?! Det var så dags då.

Vi hade en heldag. Först fick jag två minisök-rutor. Vi kom på vägen, jag kände på långt håll vad som var på g. När vi stod på vägen och chefen gick igenom med matte vad vi skulle göra tröttnade jag och gick ner och hämtade grejen de tappat bort. Alla utom chefen skrattade. Sen hämtade jag fler grejer, patrullerade, vindmarkerade och hämtade upp en tant som gömt sig i skogen. Dagen avslutades med ett spår. Lycklig och skitig åkte jag vidare.

Vi stannade till utanför en villa. Jag tyckte att jag kände igen mig, men det var en stund sen. Jodå – det var skönt-stället! Man får gå in i ett rum och lägga sig på en skön matta. Sen är det en tjej som gör nåt så det blir jättebra i kroppen. Först är det lite läskigt, men sen blir det mjukt och bra och pirrigt. En hel timme tar det och jag var så duktig. Jag låg still nästan hela tiden. Fast när det gick någon i huset, ovanpå och utanför var jag tvungen att försöka kolla – jag är ju patrullhund. Snart. När vi var klara var det så skönt att jag låg kvar själv på sida en stund. Måste liksom samla ihop mig lite. Sen lunkade vi ut till bilen och jag la mig och sov en timme medan matte också fick det där nåt. (Matte blev fälld av en fyrbening härom dagen så hon behövde lagas lite.) Sen åkte vi hela, glada och pigga hem till husse. Där tog pigg slut och nu ligger vi i varsin hörna. En bra dag. En mycket bra dag.

Over and out

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.