Nytt år – nya kottar att leta upp

Tjena hej! Det tog tid att återhämta sig efter nyårsafton! Nä, det gjorde det egentligen inte men det har inte blivit så mycket skrivet.

På nyårsdagen slappade vi och käkade pizza. Nä, det gjorde vi inte alls (m e n vad jag ljuger i år!), käkade pizza alltså. Vi åt rester. Jättegoda rester. Och sen latade vi oss bara. Nej, det gjorde vi ju inte heller, vi spårade. Matte la ett spår och tappade saker i det och husse och jag letade rätt på alla sakerna. Fast vi missade en – den sista. Jag trodde ju att lilla biten brandslang – den bästa! – var belöningen, att det inte kunde bli bättre men det kunde det. Bollen! Bollen var belöningen.

Igår var matte borta hela dagen och höll på med fyrbeningar. Husse och jag lajjade, spelade fotboll och gick fot nere på vägen. Han börjar bli bra på fot nu, husse. Lite finslip bara så slipper jag dra honom hela vägen.

Idag var matte och jag på långprommis först på morgonen. Jag fick leta saker hela promenaden. Hon gömde kottar och pinnar och jag vet inte vad. Svårt var det också! Sen åkte vi till den lilla rödhåriga. Ja, matte skulle filma andra matten när hon satt på fyrbeningen men jag, husse, lilla rödhåriga och hennes husse spelade fotboll igen. Jäklar, vad jag är bra! Jag fick in två bollar i munnen samtidigt! (Törs f-n släppa dem – då är det nån annan där och snor dem.)

Nu ska jag gå ut och patrullera av tomten innan det är dags att sussa. Har kommit på en jättebra, ny grej – om jag far ut, vilt skällande, finns det inte ett spöke kvar på hela ön! Jag tycker det är kanonbra. Husse och matte blir galna. Vi får prata om det där.

Natti natti och
Over and out

3 tankar kring ”Nytt år – nya kottar att leta upp

 1. Turi

  Ja, jag hörde att min husse snacka en massa om hur duktig du var! Och då sa matte att du var en jätteduktig o trevlig hund men då började det gå för långt, faktiskt. Det är väl jag som är duktig! Och söt! Och trevlig! Och rödhårig, men liten kan du va själv! Jag är faktiskt äldst! Och min husse är äldre än din husse!
  Men ok, du får komma tillbaka, men håll inte på o försök impa på min husse, han är min!

  Svara
  1. Kommissarien Inläggsförfattare

   It’s a way of being, babe, a way of being. Kan inte rå för’et – det är bara min älskvärda natur. Slappna av, gullet. Njut av livet, solen, fåglarna, bollarna… Ses snart.

   (Matte var jätteimpad över dig idag, förresten. När vi kom med bilen gick du själv in och ställde dig och väntade innanför grinden tills vi parkerat. DET tyckte matte var en bragd! Bara så’ru vet.)

   Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.