Minisök; pytte-, pyttelitet sök?

Idag jobbade vi hemifrån. Eftersom det är tråååkigt stack vi ner på Klubben tidig eftermiddag för lite lattjo. Och det blev lattjo må ni tro! Matte skulle göra minisök – såna där sökrutor – till mig. Hon läste och läste instruktionen, funderade och … krånglade till det som vanligt. Det var roligt.

Jag spårade upp alla patronhylsorna hon hade gömt och så fick jag leta rätt på mitt spårsele som hon lyckats tappa på vägen. Matte är inte så bra på saker och snören. Ni minns kanske när vi skulle spåra ”inbrottstjuvar” hemma hos Snygga C… :-D. Tur att jag är bra på saker och snören! Bland mycket annat.

Hur som helst fick hon ihop två rutor och sen hade hon lagt ett litet spår som avslutningsbelöning. Så snällt tänkt. Men, som sagt, hon är inte så bra på… Nå, hon hade lagt ett spår, vinklat iväg skarpt höger, men gått tillbaka till ursprungsspåret så tidigt att jag med mitt skarpa nosarbete direkt kände att det var en luring. Jag drog direkt vidare i rät riktning. Matte muttrade. Matte lär sig nog. Synd bara att det roliga tog slut så fort. Pyttesök!

På kvällen åkte vi till Syrran som fick lära Matte hur minisök funkar. Sen lekte vi alla tre och minsta valpen i en massa torra löv. Jag skuttade och hoppade så jag blev alldeles trött! Precis som en bra fredag ska vara.

Godnatt och…

Over and out

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.