Har gjort kul saker

När jag är med Syrran gör vi ofta saker ute i skogen. Till exepel är Syrran värdelös på att hålla koll på prylar. Hon tappar så mycket att hon är borde punktbevakas av ”Håll Sverige rent”. Som tur är städar jag upp efter henne.

Syrran tappar saker - tur att jag hittar så bra

Syrran tappar saker – tur att jag hittar så bra

Då och då träffar vi kompisar med. I veckan träffade vi till exempel Hoffan och hennes matte.
Jag, Hoffan och Hoffans matte "jobbar" i skogen. Ja ja, flamsar då.

Jag, Hoffan och Hoffans matte ”jobbar” i skogen. Ja ja, flamsar då.

Jag har ju fixat adventskalendrar till alla mina tjejer men vet du – jag glömde Hoffan?! Har du tips på hur jag kan gottgöra det?

I helgen var vi på äventyr, matte, Syrran och jag. Vi åkte ganska långt och sen var vi på ett ställe där jag skulle lära mig lukta var det fanns nåt som var som pang-pang men lite annan sort än när jag är patrullhund. Det heter sprängmedel. Vi höll på två dar och det var jättekul! Vi tog snyggbilder. Kolla:

Syrran och jag

Syrran och jag

Så här såg det ut när jag letade efter sprängmedel första gången. Eller… andra gången. Jag började lite innan och hittade en skvätt i en papperskorg. Om du klickar på länken här får du se när jag letar rätt på sprängmedlen: Att jag vet var det finns dynamit – jajemen!
Jag blev ganska trött efteråt så när vi hade gruppövning kunde jag inte riktigt föra mig. Jag var bara tvungen att snacka med alla kompisar, både två- och fyrbenta. Matte säger att hon tror att jag har Tourettes. Jag vet inte vad det är men de var inte glada på mig. Nåja, jag fick vara med på avslutningsfotot i alla fall.
Kurskompisar

Kurskompisar

Och så fick vi ett intyg med!
Beviset

Beviset

Apropå kul – Igår var det äntligen dags för patrullhundträning igen förresten. Äntligen fick jag fara runt i koloniområdet inne i huvudstaden och göra vind- och ljudmarkeringar på skummisar. Det är nog det jag är bäst på i alla fall än så länge. Det och att öppna lådor. Det är jag ruskigt bra på nu säger matte. Så jag gör lite bra grejer också även om jag trasslar till det ibland. Och det är aldig med flit jag trasslar! Lovar!

Over and out

2 tankar kring ”Har gjort kul saker

  1. lollopersson

    Såå impad jag är – tänk att jag har en sådan brorsa som nu kan jaga både bomber och granater, tjuvar och terrorister snart. Min matte säger att jag också ”har” en massa saker, vet inte riktigt hur de tänker med det där att vi har….jag har min boll, mina grisar osv….det andra har jag inte sett. : )
    Jag får följa med min matte i hennes superstora fyrhjuling med hus på det var coolt vet du hur mycket man ser då eller!! Allt!!

    Tror inte att du trasslar, det blir så när de där två beningarna inte har riktig koll.

    Sköt om dig brorsan, jag hjälper gärna till om du behöver förstärkning vet du..

    Svara
    1. Kommissarien Inläggsförfattare

      Tack brorsan! Känns som om du förstår! Och fyrhjuling med hus på?! Wow. Får jag hänka nångång?

      Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.