Jobba hemma, jobba borta och… Han bet mig?!

Vad jag har gjort sen sist? Trodde aldrig du skulle fråga!

Vi var och hälsade på snygga C. Hon och jag hade en plan – att hon skulle sova kvar hos mig på kvällen, när jag skulle sova hos Syrran.

Kan jag ta med en vän?

Kan jag ta med en vän?

Jag tror det hade varit okej för Syrran, men snygga Cs husse sa nej. Eller hur det var. Jag fick nöja mig med valparna istället.

Badrumsmattan Kallax och killarna

Badrumsmattan Kallax och killarna

Sen har Syrran och jag tränat såklart. Bland annat har vi sökt efter kidnappare. Det var spännande och flera människor jag aldrig träffat var med och var skummisar. Vi hade så kul! Jag ville inte att Syrran skulle åka hem utan mig sen på kvällen.

Gå inte, Syrran!

Gå inte, Syrran!

När vi gick på morgonprommis hände nåt konstigt förresten. Vi kom där på trottoaren, och vips dök det upp två stora rott-kompisar och en matte från skogen intill. Jag hann inte ens säga Tjena, för utan att ens presentera sig satt den ena av dem i min nacke?! ”Det är min skog! Bara min skog! Du ska inte va här” morrade han. Vad fan…! Är det kompis, va?!  Jag bara gick där ju!  ”Lägg av för fan!” ropade jag. Så småningom la han ner. Mattarna pratade med varann och vet du – knäppisen är patrullhund på samma ställe som jag ska till! Vete fan om jag vill jobba med honom? Hur det gick? Tackar som frågar, jag är lite pälslös på halsen och ryggen, men det blev inga sår. Men jag blev ledsen faktiskt. Och ville bara ligga hos matte resten av dagen. Skithund. Tur att vi jobbade hemifrån i alla fall.

Jobbar hemifrån

Jobbar hemifrån, är lite ledsen

Men sen hämtade vi lilla valpen och stack till ön. Där finns m i n skog utan rott-hundar.

Matte tog fram korgen sen och så övade vi massor. Vi skulle visst göra nåt kul på söndagen. Matte sa inte vad…

Munkorgsträning

Munkorgsträning

Kommissariens frestelse

Kommissariens frestelse

Vet du vad det var vi skulle göra? Kolla:

Ballt va?

Ballt va?

Vi tränade vid de stora farkosterna som vi ska åka med. Jag ska ju inte bara försvara fosterlandet, utan även fostervattnet som nyaChefen säger.

Alle man på däck! Eller ombord i alla fall.

Alle man på däck! Eller ombord i alla fall.

De andra retade mig och sa att jag ser ut som Hannibal Lecter, men de visste inte att det här är en skitbekväm polishundsmunkorg. Alla försökte ta av sina korgar utom jag. Min är kanske lite ful men, som sagt, jäkligt bekväm.

På uppdrag... eller träning i alla fall

På uppdrag… eller träning i alla fall

Man måste ha bra utrustning på jobbet. (Speciellt om man ska jobba med rott-hundar. Hoppas han också har bra utrustning!)

Det blev en heldag, och nu är jag jättetrött. Patrullhund… Åh!

Over and out

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.