Sommaren 2014 – i ett svep

Matte skrivhjälpen har ju lovat att kappköra, och den här gången blir det ett jättelångt inlägg med mest bilder och filmer. Man kan säga att det börjar från slutet av juni, håller på över juli och avslutas i augusti Häng med!

Fick några bollar

Fick några bollar

Först fick jag en sommarpresent. Jag gillar de här bollarna. Matte har ingen känsla för gränser. Det är bra. (I ärlighetens namn ska Den mörka Skönheten ha hälften.)

Kallax i basen

Kommissarien i basen

Sen har vi patrulltränat. Jag ligger väl i basen då, men jag tänker banne mig inte ligga på tyget. Så det så.

Jag och Hoffan patrulltränar

Jag och Hoffan patrulltränar

Ibland kör vi patrullträning lite själva, bara Syrran, jag, en tjej, Hoffan, som jag är kompis med (fast hon är motvillig kompis till mig) och Hoffans matte. Så här gjorde vi en dag. Jag var helt slut efteråt. Som vanligt.

Glöm inte liten hund!

Glöm inte liten hund!

Det är jättekul att träna med Syrran! Jag älskar det! Men ibland får jag inte följa med. Har utarbetat plan och list för det. Om jag trycker mig mot ytterdörren k a n hon inte gå utan att ta med mig. Smart va?

Går inte en meter!

Går inte en meter!

En dag var vi på lugn och skön tur med bilen. Vi stannade till, matte öppnade dörrarna och… Jävlar! Vi var hos den lilla rödhåriga! Jag ä l s k a r henne men det gör skitont att vara där! Det sitter vita snören överallt som hoppar på en liten hund när man minst anar det. Nej, jag valde att inte lämna bilen. De får faktiskt komma till mig istället. Jag har inga vita snören, jag.

Slappar

Slappar

Annars har vi mest slappat. Matte vill sola och jag vill skugga. Då gör matte ett skugghus till mig. Skönt!

Ett två och tre... Och fyra

Ett två och tre… Och fyra

Några gånger har vi varit hos Snygga C, i deras nya hus. Det här är bilder från när matte laddat upp med den där synnerligen utsökta leverkakan. Eh… Jag menar, det här är bilder från när Snygga C och jag visar hur otroligt duktiga vi är. (Snygg räddning va, matte?)

Kasta bolljäveln då

Kasta bolljäveln då

Det har fikats också. Och fikats och fikats och fikats. Man får liksom vara övertydlig för att få lite uppmärksamhet när det fikas så.

Retning på promenad

Retning på promenad

Då och då har matte och jag varit i stan (brrr!). På en morgonpromenad mötte vi de här. Jomen titta noga. Då ser du. Det är två långöron! Man får inte springa efter långöron. Inte heller ropa åt dem. Jag gjorde bara lite, lite spring och rop. Matte skällde bara lite, lite.

Kommissarien spanar

Kommissarien spanar

Sen intog jag min favoritposition och höll ordning på kvarteret innan vi åkte vidare,

Liggmarkerar en kon

Liggmarkerar en kon

Vi har varit på klubben då och då med. En gång fick jag en miniruta att leta i, men jag fattade inte riktigt vad matte ville så jag chansade med att liggmarkera en kon. Det var inte riktigt rätt, men matte blev glad ändå.

Ett slags A-hinder

Sen gick vi förbi planen där kompisarna skäller och har jättekul, du vet. De hade en såndär man kan klättra på. Jag klättrade upp, stannade mitt på och väntade och sen gick jag ner. ”Va?! K a n du det där?” sa matte förvånat. Så fick jag visa ett par gånger så matte skulle tro mig.

Ja… Så har jag badat, lekt med valparna, fått en jätteskön kylfilt att ligga på när det var som varmast, hållt ett gäng grillpartyn och haft det kalasskönt. Men den här veckan började allvaret igen. I söndags var det rivstart med patrullhundträning (som du såg på förra inlägget). Idag har jag varit och kört lydnad med Syrran (som gick?! Utan mig?! Fast jag klämde mig in mellan henne och dörren…) och sen kommer det mera. Kul!

Hur var din sommar?

Over and out.

1 tanke kring ”Sommaren 2014 – i ett svep

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.