Morgonprom… Där! Där! Där! Och där!

Vi gick ut tidigt idag fast det är lördag, för matte sa att det kommer att bli skitvarmt. Helt okej för mig.

Redan när vi kom ut på trappen kände jag – det är Troll ute! Johoorå! Det finns visst Troll! Jag hoppade jämfota nerför trappan men tog mig tid att titta på matte och fråga om vi skulle höger eller vänster. Hon såg lite lättad ut. Tji fick hon. För det hade gått Troll åt båda håll. In i skogen. Troll! Där! Där! Måste jobba. Hinner inte leka kottleken. Fortsatte snabbt genom min skog. Troll! Och en älg…! Oj oj oj! Där! Där! Två ?! Tre?! Tjuflera?! Måste jobba. Kom igen nu, matte. Varför har vi snöre på i skogen förresten? Matte hängde dåligt med. Hon bara stannade och stannade. ”Kom igen NU! TROLL!!!” ropade jag allt jag kunde.

Vi kom ut på vägen. Där var det lite lugnare. Inte så många Troll. Inga älgar. Vi gick ner till båtbryggorna. ”Vatten! BADA!” ropade jag och hoppade jämfota. Matte bara stod och stod. Vi promenerade vidare – jag fick d r a tanten fram – och kom ner till lilla badet. Äntligen! Jag hoppade jämfota ner till vattenbrynet och slog matte med häpnad. Jag stannade och frågade så fint ”Är det okej om jag tar ett litet morgondopp?” Matte suckade, skakade uppgivet (vad är uppgivet?) på huvudet och sa ”Varsågod”. Som om jag hade brytt mig, he he, men ni vet vad jag säger – var a l d r i g förutsägbar!

Kommissarien tar ett morgondopp

Kommissarien tar sig ett morgondopp
Matte hade med en kul leksak som flyter och jag simmade ut och hämtade den flera gånger. Sen simmade jag in och la den precis utom räckhåll för matte.

Se så elegant jag lägger den preciiis utom räckhåll:

Kommissarie Plask till er tjänst (en länk till en liten filmfil som kanske några av er kan se. Matte, film och WordPress, ni vet…)

De måste ju lära sig att samarbeta, tvåbeningarna. Eller hur? Jag blev blöt, leksaken blev blöt, matte blev blöt – en bra morgonpromenad.

Over and out

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.