Ly… Vad sa du att den hette, kursen?

Jag och Syrran går på kurs. Vi började nu ikväll och det är nere på Klubben. Det ska vara massor med gånger och det är ganska jobbigt faktiskt. Först ska man gå in i ett hus. Alltså… Tillsammans med sju andra kompisar man inte träffat och man får inte morsa, snacka eller leka. Ja… just den delen var jag inte så bra på. Passivit… Äsch, ett fult ord som jag inte kan skulle vi träna på.

Sen gick vi ut allihop. Då gick det bättre. Man fick fortfarande inte morsa, snacka eller leka. Jag var inte så bra på det ute heller. Men Syrran är hård men rättvis så jag fick väl skärpa till mig. Vi övade på en massa saker och HonSomHöllIDet sa att jag har stor potential. Och att jag är fin och bra och bäst och… Kanske inte fullt allt det där, men hon tänkte det. Tror jag.

20140402-002149.jpg
Syrran och jag tränar lite. Behärskning…

Om jag går där flera gånger tror jag att alla där kommer att förstå vad en Kommissarie faktiskt måste göra. Och säga. Ja,det är ett sjå att uppfostra dem alla, men jag gör så gott jag kan.

Over and out

4 tankar kring ”Ly… Vad sa du att den hette, kursen?

 1. lollopersson

  Tjena brorsan – vad duktig du är, jag vet hur svårt det är att inte få prata eller leka med andra. När jag var riktigt liten gick vi en kurs och då pratade jag så mycket att jag fick sitta i bilen hela tiden – matte blev sur på ledaren så vi bytte kurs. Den andra kursen var mycket bättre för de visste allt om pratiga killar som du och jag, jag fick till och med vara med och fika i huset : ).
  Jag har haft fullt upp vet du, jag har jobbat – jätteduktig är jag säger matte och husse. I helgen var vi i skogen och körde en maskin som gjorde stora träd jättesmå. Jag hjälpte till med att bära vedträden, jag hämtade pinnar, jag busade med de som kom och fikade med oss jag hämtade grejer med fyrhjulingen sedan badade jag på kvällen och när vi var klara höll jag på att somna sittande. Jag var jättetrött!
  I veckan jobbar jag med att bygga ny hundgård – jag ska visst vara innanför staketet ibland, mycket roligare att springa lös tycker jag nog men men, här hämtar jag också massa saker, ibland åker vi till sågen som ligger i byn med fyrhjulingen och jag pratar med gubbarna som är på sågen, jag hämtar skruvpåsar, jag grävde upp en massa rötter åt husse och det tycket han var bra för de satt som berget. Jag var tvungen att dra med tänderna och det kan inte husse.

  Så nu måste jag fortsätta – är inte färdig än. Sköt om dig brorsan!

  Svara
  1. Kommissarien Inläggsförfattare

   Åh, vad du verkar ha kul saker som du får göra. Och jobba med. Det är bra att jobba! Och kul. Jag vill också prova på att jobba i skogen.
   De där som inte fattar att vissa vovvar är pratigare än andra borde inte få hålla kurs! Vet du, det är flera som berättat för min matte att deras vovvar också fick sitta i bilen, eller inte vara med på kursen för de pratade för mycket. Det är jätteknasigt tycker jag! Såna kurser ska vi inte gå på!

   Hoppas att din nya hundgård blir kalasbra. Vilken lyx att få en egen, ny gård! Kanske får jag komma och titta nån gång?

   Hare så bra! Vi hörs snart igen.

   Svara
   1. lollopersson

    Hejsan, jag tycker att det vore jättekul att träffas i sommar, om du pratar med din matte så säger jag till min att det får de fixa. Du kan komma till mig och prova min sjö, du får gärna åka fyrhjuling också – åka båt eller busa i skogen är ju också kul.
    Matte är lite ledsen för nu ska de bara ha in en patrull hund hos oss och då har man beslutat att man inte kör någon kurs alls. Men det kanske blir en tränar grupp.
    Så jag får väl fortsätta att jobba i skogen och öva vidare så länge.
    Du kommer att bli en jättebra patrullhund som du jobbar på men du är ju också en Kommissarie!
    Idag har båda mina tvåfotsbrorsor varit hemma och busat massor med mig, att försöka brottas med dem är inte lätt. De är jättestarka och om jag busar för mycket då lyfter de upp mig….hm …..som en valp….eller brottar ner mig på golvet, jag blev helt slut, drack upp två stora vattenskålar ….slurp…. det är bra kul med brorsor.

    Ha det så bra brorsan!

    Svara
    1. Kommissarien Inläggsförfattare

     Å brorsan… vad tråkigt att de inte fattade att den enda patrullhunden de behöver är du! Men vet du, jag kan skriva precis vad vi får göra (M: Kommissarien! Du är inte antagen ännu. K: ja, ja, men det är väl bara formalia? M: Vi får hoppas det!) så gör du också, och sen när det är dags för ny kurs är du redan klar. Jag vet en rottis som gjorde så – tränade med sin matte och bara certade liksom. Kanske kan du patrulla i en annan bataljon än den närmast?

     Jag ska fråga Syrran om hon kan brotta ner mig och lyfta upp mig :-)! Då blir hon nog glad. Ska träffa henne i morrn igen. Om inte hon kan så kanske Storbrorsan kan… Det låter så kul. Och jobba i skogen, åka båt och fyrhjuling… Ja, jag måste verkligen försöka få med mig folket på semester åt ditt håll!
     Natti natti och sov gott, brorsan min

     Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.