Idag jobbade vi hemifrån

Igår fick vi åka till ön mitt i natten nästan. Syrrans bil pajjade. Hon hämtade en ny på ön. Matte och jag stannade kvar. Blev glad!

I morse hände det saker. Jag hann inte mer än utanför dörren så stötte vi på det första mysteriet.

Kommissarien hittar en skata. En död.

Har ett brott begåtts?!

Det låg ett dött kreatur mitt på gårdsplan.

Den döda skatana

Närbild på döingen

Jag gjorde en noggrann undersökning men kom raskt fram till – den hade bara kolat vippen. Helt utan hjälp av annan hand. Matte och jag drog vidare till skogspatrulleringen. Allt var lugnt. Vi körde lite vitmossesök för matte tycker att det är så kul.

Schöfergodissök i massor med vitmossa

Favorit i repris

Efter en stund gick jag rakt på ett misstänkt föremål!

En inkräktares tecken

Ett mistänkt föremål i min skog.!

Jahaja… Det är nånannan som härjar i min skog, som kanske söker och som lämnar saker efter sig. Oskick! Jag muttrade en lång stund men fann ingen så jag får söka vidare en annan dag. Men glömmer – det gör jag aldrig!

Resten av dagen blev händelserik, men det ska jag berätta om senare. Dagen avslutades med att jag dresserade matte till att serva mig- att hålla mitt huvud sådär mysigt när jag slumrar. En bra dag.

Schäfern vilar på mattes arm

Kan väl inte sova hur som helst heller?!

Over and out

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.