Kommissarien har bett att jag ska lägga ut receptet vi har fått på levergodisar, så hans brorsa också kan få lite. Det gör jag så gärna. Här har jag kopierat Marions recept på leverkaka:
Lite cirka-mått.
1 kg lever, ta det billigaste.
6 dl havregryn
3 ägg
-
Mixa lääänge. Jag brukar dela levern i bitar och mixa den först, sen ägg och sist havregrynen men det har nog ingen betydelse.
-
Bred ut på bakplåtspapper på en plåt. Hur tjockt får man bestämma själv och prova sig fram.
-
Grädda i ugn 150- 175 gr i 15-25 min, lite beroende på ugn. Prova er fram.
Vi gjorde 1 1/2 sats och det blev två plåtar. De håller inte så länge, så förvara i kyl och frys in det som inte går åt inom någon dag eller två.
Matte hälsar att man inte ska ha vanligt smörpapper, för det sitter som berget. Man ska ha sånt där evighetspapper säger hon. Annars får man ett rent helvete. Typ…