Ny patrullhundgrupp

Vi har fått byta patrullhundgrupp. Vår grupp med rekryter blev… bara vi så de startar ingen kurs. Vi fick gå över till en annan grupp. Vi var nog alla lite nervösa när vi åkte dit för första gången, matte, Syrran och jag. NyaChefen är chef över gamla chefen så han är jättechefig. De andra hundarna är också elever, precis som jag, och det var många av dem… Gruppen var liten den här gången sa de. Bara två som är certade och klara, en som är nästan klar och så vi, elever. Tre rottisar, en flatte, en bouvier och jag. Och så chefens kille också förstås. Vi tyckte att de var jättemånga! De klara och nästan klara stack iväg på eget uppdrag.

Först gjorde vi grunderna till hårda spår. Jag vindade var figuranten gått istället. Det var ju svårare. Sen åkte vi och gjorde som en gigantisk miniruta. Alla la ut tre saker var i rutan och så skulle vi hundar leta upp sakerna, alla på en gång. När man hittat en sak las den tillbaka och man fortsatte att leta. Jag hittade massor med saker men sa bara till när det var nåt matte eller Syrran lagt. Fast man skulle visst säga till på alla. Det visste inte jag, faktiskt. Sen kände jag… En av tjejerna löpte! Löp, löp, löp, löp, löp… ”Kallax, leta!” Löp, löp, löp, löp, löp… Kallax borta. Jag fick helt nytt fokus. Löp. löp. löp. löp. löp… Nej, inte åka bil nu! Äsch. Vi stack iväg en bit. Syrran la ett jätteroligt spår, ett M-spår där det låg en grej i varje ”spets” liksom. Jag tog vinklarna som jag inte gjort annat fast det var första gången.

Instruktion
Så här fina instruktioner får vi

Hela dagen avslutades med en patrullstig med vindmarkering. Jag hade full koll på gubbarna i skogen så det gick som en dans. Sen åkte vi trötta hem var och en till sitt. Jo. Det var skitkallt. Vi ska ses på söndag igen. Då går det säkert ännu bättre, nu känner vi ju varandra.

Patrullhund… Åh…

Over and out

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.